Maasbracht en Brachterbeek

Water heeft Maasbracht gevormd tot een bruisende kern. De band met de scheepvaart is op veel plekken te merken. Onder de ruim 7.000 inwoners tref je dus zeker (oud)schippers aan, uit heel Nederland. Brachterbeek ligt naast Maasbracht. Je profiteert hier van Maasbracht dichtbij en de intieme gezelligheid van een dorp.

Lid Adviesraad en maak als ervaringsdeskundige onderdeel uit van de ASD klankbordgroep

 Lid ASD Maasbracht

Suus Vergooszen

“Ik maak deel uit van de ASD en lever mijn bijdragen vanuit de ASD klankbordgroep aan de werkgroepen Wonen, Zorg en Veiligheid en Participatie en Meedoen.”

Lid zijn van de adviesraad zorgt ervoor dat ik me verbonden voel met de gemeente waar ik woon. Sinds 2020 woon ik, samen met mijn hulphond, in Brachterbeek. Vanuit mijn persoonlijke situatie heb ik regelmatig contact met de afdelingen Participatie en WMO van de gemeente Maasgouw.

De gemeente Maasgouw heeft positieve gezondheid hoog in het vaandel staan, maar er is zeker nog werk aan de winkel. De overstap van vraaggericht  werken, naar aanbodgericht werken vergt inzet en tijd. Het doet me deugd om de gemeente, middels mijn eigen ervaringen en door signalen die ik als lid van de Adviesraad Sociaal Domein in mijn omgeving oppik, te mogen voorzien van zowel gevraagde als ongevraagde adviezen en op die manier een bijdrage te leveren aan het beleid van de gemeente.

Heeft u interesse om ook lid te worden van deze adviesraad vanuit de kern Maasbracht meld je dan aan. Wat wij doen staat hier.