Beegden

Beegden heeft een prachtige oude kern met mooie, verbouwde oude dorpsboerderijen uit de 18e en 19e eeuw. Hier wonen meer dan 1.800 mensen. In Beegden is een actief verenigingsleven en het gemeenschapshuis t Leuke organiseert veel voor jong en oud. Met veel activiteiten die wekelijks plaatsvinden; Open inloop 55 plus, Huiskamer plus, Pilates, Countrydansen 50plus, Linedance, beginners en gevorderden. Houd voor de activiteiten de website van t Leuke in de gaten.  

Lid Adviesraad

Roselda van Cann-Sengers

Ik maak deel uit en lever mijn bijdragen aan de werkgroepen Wonen, Zorg en Veiligheid, Onderwijs en Jeugd en Communicatie

“Lid zijn van de adviesraad brengt mij veel nieuwe inzichten. Ik vind het belangrijk om de gemeente te adviseren vanuit het perspectief van de inwoners en vanuit de praktijk aan te geven waar verbetering en ruimte nodig is.” 

Als vrijwilliger en lid van de Denktank gemeenschapshuis t Leuke mis ik nu de verbinding met de activiteiten die de gemeente vanuit het sociale domein organiseert. De inwoners zijn nog te veel op zoek naar waar ze wat kunnen halen. Gemeente schakelt de gemeenschapshuizen nog te weinig in en haakt hen te weinig aan bij het bereiken van de inwoners in de kernen. Kortom er wordt nog te veel los van elkaar georganiseerd waar verbinding en meer samen doen juist krachtiger werkt. Meer samen doen voor de inwoners levert meer op en geeft betekenis aan het programma Positieve Gezondheid. De Adviesraad ziet kansen en mogelijkheden om de samenwerking tussen de gemeenschapshuizen en de gemeente te verbeteren en te versterken. 

Heeft u interesse om ook lid te worden van deze adviesraad vanuit de kern Beegden meld je dan aan. Wat wij doen staat hier.